Home  >  Buteyko

©, Disclamer & Privacy

-- Buteyko methode 2.0 --
Adem je fit met de Buteyko ademhalingsmethode

Meer dan 90% van de mensen in de Westerse wereld heeft fysieke, emotionele en/of mentale gezondheidsproblemen door te veel ademen.

Buteyko methode

Meer dan 50 jaar onderzoek van de Russische professor Buteyko laat zien dat veel ziekten en klachten kunnen worden genezen door minder te ademen. Buteyko heeft een trainingsprogramma ontwikkeld waarmee mensen hun ademhaling kunnen normaliseren. Het is een natuurlijke geneeswijze, een zelfhulp programma om jezelf beter te maken. De eerste resultaten van het werken aan je eigen ademhaling treden vaak al direct of binnen 1 à 2 weken op.

Er zijn erg veel ademhalingsmethoden, echter slechts enkele richten zich daarbij op minder ademen. Alleen bij de Buteyko-methode kun je je eigen voortgang ook daadwerkelijk zelf meten. Eigenlijk is de Buteyko-methode veel meer dan een ademhalingsmethode. Het is een levensstijl aangepast aan jouw eigen situatie om—fysiek, emotioneel en mentaal—zo gezond mogelijk te worden en te zijn.

Chronische hyperventilatie

Meer dan 90% van de mensen in de Westerse wereld heeft fysieke, emotionele en/of mentale gezondheidsproblemen door teveel ademen—hyperventileren. Het bijzondere is dat bij veel van deze problemen vaak niet wordt gedacht aan chronische hyperventilatie.

Voor mensen die lijden aan de gevolgen van chronische hyperventilatie heeft de Russische professor Buteyko een effectief zelfhulp programma ontwikkeld. Dit staat bekend als de Buteyko ademhalingsmethode. Het is een methode waarmee 150 ziekten en vele klachten kunnen worden genezen.

De Buteyko methode draait niet zozeer om ziekte maar meer om de voorwaarden om gezond en vitaal te zijn of te worden. Een goede ademhaling is daarvoor essentieel.